ratiopharmin ja terveydenhuollon ammattilaisten sekä terveydenhuollon organisaatioiden taloudellisen yhteistyön julkistaminen

ratiopharm tekee ammatillista yhteistyötä terveydenhuollon ammattilaisten ja organisaatioiden kanssa. Yhteistyöllämme haluamme edistää sekä kustannustehokkaiden rinnakkaislääkkeiden käytön laajentumista että jakaa tietoa uusien lääkeinnovaatioiden käytöstä.

Edullisten rinnakkaislääkkeiden ansiosta yhä useammalla kuluttajalla on mahdollisuus saada entistä parempaa lääkitystä. Erityisesti ennaltaehkäisevässä lääkehoidossa sekä potilaalle että yhteiskunnalle aiheutuvilla hoitokustannuksilla on merkitystä.

Lääketieteellisten innovaatioiden syntymisen ja hoitojen kehittymisen kannalta yhteistyö terveydenhuollon ammattilaisten kanssa on välttämätöntä. Tuemme uusien lääkkeiden kehitystyötä ja tutkimusta myös Suomessa, jossa vuonna 2017 teimme lääketutkimusta 673.840 eurolla. Koulutamme laajasti terveydenhuollon ammattilaisia niin kansansairauksien kuin neurologisten sairauksien, kuten MS-taudin hoidossa.

Olemme sitoutuneet avoimuuteen ja noudattamaan Rinnakkaislääketeollisuuden eettisiä ohjeita terveydenhuollon ammattilaisille ja organisaatioille kohdistuvien taloudellisten suhteiden/etuuksien julkistamisessa.

Suomessa lääketeollisuuden yhteinen julkistuspäivä vuoden 2017 raportille oli keskiviikko 13.6.2018. ratiopharmin raportti julkistettiin tuolloin tällä sivustolla.

ratiopharm Oy on osa Teva Pharmaceutical Industries -yhtiötä, joka on yksi maailman kymmenestä suurimmasta lääkeyrityksestä. Teva on omistautunut korkealaatuisen lääkehoidon mahdollistamiseen kehittämällä, tuottamalla ja markkinoimalla edullisia rinnakkaislääkkeitä sekä innovatiivisia lääkkeitä ja lääkemolekyylejä. Tavoitteemme on parantaa elämänlaatua ja luoda hyvinvointia kaikkialla, missä toimimme.

Muistio vuoden 2017 aikana tehdyn taloudellisen yhteistyön julkistamisesta

Taloudellisen yhteistyön raportti 2017